e-mail címem

grety@gmail.hu

2011. március 25., péntek

Csak egy hosszú gondolat..
Ma tudtam meg, hogy  nyuszis  -drót testű babám ,külföldre utazik és egy gyűjtemény  része lesz.
Másoknak ez lehet nem jelent semmit ,nekem viszont  nagy boldogság..
Egyébként nem ő az első szerencsés baba..csak...
Biztos észrevettétek, hogy mostanában ,kicsit más dolgok kerültek ki a kezeim közül .. hát igen
Textilbabát tavaly decemberben varrtam utoljára és szerintem mostanában nem is készül több..
Nem mert nem szerettem őket varrni  ..csak sok volt ..
Egy ilyen baba elkészítése elég idő igényes ,sok varrni valóval..
Mivel a fő állásomban is varrok és varrok ..tavaly decemberben kezdtem úgy érezni,mintha az egész életem csak a varrásról szólna ,még álmomban is varrtam.
Visszavettem a gyújtásból, próbáltam azért kigondolni valami mást ami  hobbi ,kicsit "művészibb"mert nekem erre szükségem van, hogy kifejezzem magam az éréseim az életet,  valahogy ,valamilyen formában/régen ugye festettem és rajzoltam/
Így jöttek a szomorú szemű macik,nyuszik  ,aminek varrási része pillanat alatt elkészül  viszont   az arc elkészítése,festegetése sok-sok meló de legalább nem varrás és sokkal jobban szeretem őket.
A másik  új nagy szerelem a drótvázú babák,modell anyaggal kombinálva , rájuk  is lehet festeni ami a legkedvesebb részem..:)
Még egy gondolat ...a Meskán üziben kérdezte meg egy szintén kedves Meskás ,hogy miért ilyen szomorúak a figuráim és én pedig milyen mosolygós vagyok a képemen...
.Akkor hirtelen nem is tudtam frappánsan megfogalmazni..
De azóta gondolkodtam és ugye...
..Az élet sem mindig csupa móka és kacagás 
..A filmek sem mindegyik vígjáték mégis megnézzük..
..A játékságoknak sem kell feltétlenül vigyorogni ahhoz hogy szerethető legyen..
Ez marha bölcs volt úgyhogy be is fejezem.:)

9 megjegyzés:

M-ici írta...

Szerintem nincs ebben semmi furi, kedvenc mackókészítő művészem (ő tiltakozna ez ellen, pedig tényleg művész) szintén nagyon különleges babákat is készít gyurmából és textilből, drótvázra. És többségük rettentően ijesztő, rémséges, de hihetetlenül beszédes, és bármilyen ijesztőek, mind bámulatos. Ő így adja ki magából azt ami legbelül van. Ő is tud cukit, de a rémeseket jobban szereti.
A te szomorú szemű állatkáid is nagyon édesek, és szépek. És ők ugyan egyáltalán nem ijesztőek, de valami miatt így jönnek ki belőled, és ez nem baj, mert talán pont amiatt olyan szerethetőek, mert van bennük valami esendő, valami ami miatt muszáj őket megölelni.
Ne aggódj, ha van akinek ez nem tetszik, mert hidd el, hogy minden szép, ami örömmel készül, ami boldogsággal tölt el, amíg megszületik a kezeid között.
Gratulálok a babócád külföldre utazásához, és remélem sokan lesznek még, akik őt követik. És fogadj el tőlem egy jó szót (http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html ).
Kívánom, hogy ne egyszerűen varrásnak érezd a sok munkát, hanem örömünnepnek!

Grety Gergaly írta...

Köszönöm Mici!!

Hegemony77 írta...

Micinek igaza van!
Nekem tetszenek a szomorú szemű macik és nyuszik! Valahogy életre keltetted őket, beleadtál egy pluszt, amitől olyanok lettek, mint egy kisgyerek aki elesett és bibis lett, és meg kell ölelgetni!
Talán Neked ez lesz az ismertetőjeled... :)

Mamis írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz!Nekem nagyon tetszenek így is, és attól, hogy ilyen szomorúak, épp attól IMÁDNI VALÓAK!!!

Grety Gergaly írta...

Köszi Móni ,Mamis !!

Amúgy kutyusaink szoktak így nézni/Bubu,Helga,Píti/ Mindig ilyen árva szemekkel néznek ránk.Főleg Bubu neki hatalmas szemöldöke van..:)

hekka írta...

Mici olyan szépen megírta, én csak bólogatok hozzá egy kicsit. Cukik a macik, és az az igazi, amikor nem munka, hanem öröm az alkotás. Gratulálok a sikeredhez!

Mandala írta...

Kedves Gréty!

Én is együtt örülök veled, hogy ilyen sikereket értél/érsz el. Nekem nagyon tetszik minden egyes alkotásod, a szomorú szemű macik és nyuszik is. Szükség van rájuk, hogy a gyerekek megvigasztalhassák őket. Én kezdettől fogva úgy éreztem, hogy nagyon hasonlóak vagyunk, és ha személyesen is ismernénk egymást akkor biztos jó barátok lennénk.
Tehát egy szó mint száz, szeretnék egy jó szó megjegyzést hagyni neked.

Andrea írta...

Kedves Gréty!
Én, mint vásárlód szeretném megosztani Veled a gondolatomat.
Szerintem hatalmas dolog az, hogy egy maci aki tulajdonképpen anyagból, és még számomra ismeretlen dolgokból ill. tecnikával készül ilyen erős érzelmeket tudjon kifejezni! Sok mosolygós, lefelé görbülős szájú állatkát/babát lehet látni, de egyik sem a szemével fejezi ki magát! Nem hétköznapi egyik macid sem, szerintem egyedülálló!
Majd megírom, mit váltott ki a nyuszid (aki maci) egy kétéves kislányból! Csak így tovább, mert ez tényleg egyedi és különleges!
További sok sikert!
Andi

Grety Gergaly írta...

Kedves Andi!

Köszönöm szépen és nagyon-nagyon örülök annak amit írtál .
és nagyon várom a reakciót ..izgulok is,remélem sokszor megvigasztalja Gréta a mackót :)